ΠΡΩΤΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΩΝ 2011

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011 και το πρώτο Κύπελλο Νέων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011 στις 6 και 7 Αυγούστου 2011, που διοργάνωσε η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας (Λ.Ε.Κ.ΑΛ. Πιερίας) σε συνεργασία με την Σχολή Αλεξιπτωτιστών της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας, για τα μέλη Λεσχών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων (Π.Ο.Ε.Δ.), Συλλόγους, Συνδέσμους, Λέσχες, Καταδρομέων – Ειδικών Δυνάμεων – Αλεξιπτωτιστών κ.ά. με ενασχόληση στο αεράθλημα του Αλεξιπτωτιστού.

Οι αγώνες Αλεξιπτωτισμού έλαβαν χώρα στο Αεραθλητικό Κέντρο Πολυκάστρου – Ν. Κιλκίς.

Οι αγωνιζόμενοι Αλεξιπτωτιστές έφτασαν 07:00 π.μ. του Σαββάτου στις 05 Αυγούστου στο Αεραθλητικό Κέντρο Πολυκάστρου – Ν. Κιλκίς. Στις  07:30 π.μ οι εκπαιδευτές της Ελληνικής Αεροπορικής Ακαδημίας ενημέρωσαν τους αγωνιζομένους Αλεξιπτωτιστές στις διαδικασίες ανάγκης (εμπλοκές – προσγειώσεις – έξοδοι από το αεροσκάφος) και στις 08:00 π.μ. οι Αλεξιπτωτιστές ήταν στο αεροπλάνο για το πρώτο άλμα της ημέρας, όπου αγωνίστηκαν πραγματοποιώντας άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από ύψος 3500ft έως 10000 ft με σκοπό τις προσγειώσεις ακριβείας. Τα άλματα συνεχίστηκαν μέχρι 20:00 μ.μ. του Σαββάτου.

Τη Κυριακή, 06 Αυγούστου και από τις 07:00 π.μ. οι Αλεξιπτωτιστές συνέχισαν τα άλματα έως 13:30 μ.μ όπου και ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών.

Οι τρεις πρώτοι νικητές του 1ου Κυπέλλου Νέων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011 Αλεξιπτωτιστές που έχουν μέχρι 10 άλματα στο ενεργητικό τους ήταν οι :

1ος νικητής ο Κωνσταντινίδης Δημήτριος της Λ.Ε.Δ. Φλώρινας
2ος νικητής ο Θυμιόπουλος Χρήστος της Λ.Ε.Κ.ΑΛ.Πιερίας
3ος νικητής ο Βαλαβάνης Θεόδωρος του Λ.ΕΦ.Κ. Μυτιλήνης

Με την παρουσία τους στα υπόστεγα του Αεραθλητικού Κέντρου Πολυκάστρου τίμησαν ο Πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Δ. Υποστράτηγος ε.α. Ελευθέριος Μαυρουδής και ο Γραμματέας της Λ.Ε.Κ. Θεσ/νίκης Παπαϊωάνου Δημοσθένης. Έγιναν απονομές των επάθλων – αναμνηστικών σε όλους τους συμμετέχοντες στους πρώτους Πανελλήνιους Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011 και στο πρώτο Κύπελλο Νέων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ των Ελλήνων Καταδρομέων Αλεξιπτωτιστών Ν. Πιερίας σε όλους τους συμμετέχοντες ως αγωνιζόμενους Έφεδρους Αλεξιπτωτιστές των Σωματείων Πιερίας, Φλώρινας, Μυτιλήνης, Λάρισας και ανένταχτων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών, την Ελληνική Αεροπορική Ακαδημία για την συμβολή με τις γνώσεις, την εμπειρία και την υλικοτεχνική υποδομή πάνω σε θέματα Αλεξιπτωτισμού.

Επίσης ευχαριστίες ανήκουν και στο Α.Σ. Πολεμικών Τεχνών «ΣΑΤΖΑ» και την Διευθύντρια – Προπονήτρια Κοροκίδα Δήμητρα.

για την πολύτιμη προσφορά στην διοργάνωση των αγώνων πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011 και πρώτο Κύπελλο Νέων Εφέδρων Αλεξιπτωτιστών 2011.