Πρωταθλητής Ελλάδας ο Θανάσης Παλιογιάννης

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5-10-2018

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για την Λέσχη μας ο Πανελλήνιος αγώνας Πρακτικής Σκοποβολής ο οποίος διοργανώθηκε από τον Α.Σ.Ο. Χανίων στο σκοπευτήριο Σκινέ Χανίων, την 29 και 30 Σεπτεμβρίου.  Ο αγώνας έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες και οι αθλητές είχαν να αντιμετωπίσουν ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Η ΣΑΛ Φλώρινας  με επτά αθλητές έκανε  την καλύτερη δυνατή εμφάνιση της και εξασφάλισε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα,  ο ταχύτατος Θανάσης Παλιογιαννης με αποφασιστικότητα και ηρεμία, αφού το τελευταίο διάστημα είχε προετοιμαστεί, αγωνιστικά,  κατάλληλα, με σταθερά ανοδική επίδοση από το πρώτο έως το τελευταίο στάδιο του αγώνα, ξεδίπλωσε τις ικανότητες και το ταλέντο του, επικράτησε ανάμεσα σε κορυφαίους αθλητές,  ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στέφτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας, στην μεγάλη κατηγορία της production, ενώ στο overall international της ίδιας κατηγορίας  κατέκτησε την 3η θέση.

Ο Ηλίας Μούλελης, άρτια προετοιμασμένος στην κατηγορία production optics  στην οποία αγωνίστηκε σε όλο το πρωτάθλημα, κατέκτησε την 2η θέση και έθεσε τις προϋποθέσεις για  την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Η ομάδα της Production ΣΑΛ Φλώρινας η οποία αγωνιζόταν με τους Παλιογιαννη Α, Χατζηλια Κ., Κατσουτα Κ. και Μαργαρη Κ.  στο ομαδικό,  κατέκτησε την 4η θέση,  αφού στα μισά του αγώνα ο αθλητής Κατσουτας Κωνσταντίνος εγκατέλειψε λόγω τραυματισμού. Ατομικά κατατάχτηκαν, ο Χατζηλιας 33ος , ο Μάργαρης 41ος, η Κροκαροπούλου 48η,    ο Κατσούτας 62ος και ο Σταιος 66ος.

Στην μικρή κατηγορία JUNIOR η Κροκαροπουλου Αντωνία κατατάχθηκε στην 6η θέση, ενώ ο Σταϊος Νικολαος 8ος, αφού δεν ολοκλήρωσε τον αγώνα,  καθόσον οι καιρικές συνθήκες κατέστησαν τον αγώνα επισφαλή για αθλητές με μικρή εμπειρία σε τέτοιες διοργανώσεις.

Επόμενος στόχος της λέσχης μας είναι η συμμέτοχη των πρωταθλητών μας σε διοργανώσεις του εξωτερικού και στον πανευρωπαϊκό αγώνα του 2019 στο Βελιγράδι με τα χρώματα της Εθνικής Ομάδας.

 Θανάσης  ΠΑΛΙΟΓΙΑΝΝΗΣ:Η συμμετοχή μου στον Πανελλήνιο όπλων χειρός πρακτικής Σκοποβολής στα Χανιά με διοργανωτή τον Α.Σ.Ο. Χανίων ήταν ίσως η πιο απαιτητική και ενδιαφέρουσα αγωνιστική εμπειρία που είχα στην έως εδώ πορεία μου στην σκοποβολή. Σε έναν αγώνα που ο διοργανωτής σύλλογος η Ομοσπονδία και η ΕΤΕΠΣ έκανε τα αδύνατα δυνατά για να είναι επιτυχημένος, χρειάστηκε να αντιμετωπίσω πολύ μεγάλο συναγωνισμό σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Βροχή, λάσπη, αέρας σε ένα άθλημα ανοιχτού πεδίου. Μεταβαλλόμενες συνθήκες, τεχνικές και τακτικές απαιτήσεις και κυρίως ψυχολογική και πνευματική τραχύτητα. Η Νίκη μου ήταν αποτέλεσμα μεθοδικής και συστηματικής προπόνησης σε συνθήκες που εξασφαλίζει ο Σύλλογος μου. Θερμές ευχαριστίες στους συναθλητές μου που με υποστήριξαν σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το χορηγό μου ΜΕΣΣΗΝΗ Κωνσταντίνο και την εταιρεία ΜΕΤΕ ΑΕ, για την εξασφάλιση των συνθηκών προπόνησης μου. Να ευχαριστήσω ολο το Δ.Σ. της ΣΑΛ Φλώρινας για την συνεχή υποστήριξή που μου  παρέχουν και ιδιαίτερα τον προπονητή του συλλόγου για τις βάσεις που μου έδωσε  σε τεχνική και τακτική κατάρτιση σε όλη την σκοπευτική μου πορεία. Οι επόμενοι στόχοι για το μέλλον μακροπρόθεσμα φτάνουν σε μια συμμετοχή και καλή παρουσία σε παγκόσμιο πρωτάθλημα ενώ του χρόνου συμμετέχω στο πανευρωπαϊκό της Σερβίας.

 

Ηλίας ΜΟΥΛΕΛΗΣ: Το αποτέλεσμα του Πανελλήνιου όπλων χειρός ήταν το επιστέγασμα μιας προσπάθειας και προετοιμασίας περίπου δύο ετών. Η δεύτερη πανελλήνια νίκη στην κατηγορία Production Optics και η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρωτάθλημα Ελλάδος αποδεικνύει ότι υπάρχουν νίκες στερεές και τακτικές βάσεις σε συνδυασμό με σωστό προγραμματισμό, υλοποίηση και αξιολόγηση της προπονητικής διαδικασίας. Φυσικά όλη αυτή η εμπειρία με την ιδιότητα και του προπονητή του συλλόγου λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής των επιδόσεων των αθλητών της ΣΑΛΦ. Σχετικά με τον αγώνα: δύσκολος και απαιτητικός σε τεχνική και τακτική, ακραίες καιρικές συνθήκες με βροχή αέρα και λασπωμένο τερέν. Σίγουρα ευνοήθηκαν οι έμπειροι αθλητές. Ο μεγαλύτερος στόχος για φέτος ήταν η συμμετοχή στην Εθνική Ομάδα όπλων χειρός στο Πανευρωπαϊκό της Σερβίας. Η προετοιμασία ξεκινά από τώρα και θα διαρκέσει έναν χρόνο περίπου. Θερμές ευχαριστίες στον σύλλογο μου την ΣΑΛ Φλώρινας για την στήριξη του και την εξασφάλιση των προπονητικών προυποθέσεων, το APOLLO CUSTOM PISTOLS, το KALKANTZAKOS CZ PROSYSTEM, και τέλος τα DIANA AMMUNITION.

Το Δ.Σ. της ΣΑΛ Φλώρινας, με συναίσθηση των υποχρεώσεων που θα κληθεί να αναλάβει στο άμεσο μέλλον, δεδομένων των μεγάλων επιτυχιών των αθλητών μας και της ανόδου σε αγωνιστικό επίπεδο, συγχαίρει και ευχαριστεί όλους τους Αθλητές που συμμετείχαν στον Πανελλήνιο, για το ήθος και την γενικότερη συμπεριφορά που επέδειξαν με αποτέλεσμα ο πρόεδρος της Λέσχης ΣΤΑΙΟΣ Σταύρος, ο οποίος συνόδευε την αποστολή, να δεχθεί τα ευμενή σχόλια  από στο σύνολο της σκοπευτικής οικογένειας.

Για το Δ.Σ.

ΣΤΑΪΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ