Πανελλήνιος Αγώνας Τριών Όπλων Πρακτικής Σκοποβολής

ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30-10-2017

Με διοργανωτές την Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος και τον Σκοπευτικό Σύλλογο BUDO πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ο Πανελλήνιος Αγώνας Τριών Όπλων Πρακτικής Σκοποβολής στα Ιωάννινα στις 28 και 29 Οκτωβρίου 2017.

Πρόκειται για το «Δέκαθλο» της πρακτικής σκοποβολής και είναι ένας αγώνας με ιδιαίτερες και αυξημένες απαιτήσεις για τους σκοπευτές που αγωνίζονται. Στον φετινό πανελλήνιο αγώνα στήθηκαν 6 στάδια για πιστόλι, 6 στάδια για λειόκανο τυφέκιο και 6 για ραβδωτό τυφέκιο, τα οποία δοκίμασαν τους σκοπευτές σε σκοπευτική ικανότητα, δεξιοτεχνία, ταχύτητα, ακρίβεια, φυσική κατάσταση και τακτική εφαρμογή. Ο αγώνας ήταν εξαντλητικός και διήρκησε από τις 9 π.μ. έως τις 4 μ.μ. και τις δύο ημέρες.

Η Σκοπευτική Αθλητική Λέσχη Φλώρινας εκπροσωπήθηκε από τον αθλητή και προπονητή της Ηλία Μούλελη, ο οποίος μετά από σκληρό αγώνα και συναγωνισμό κατέκτησε την 2η Πανελλήνια θέση και το αργυρό μετάλλιο. Το τελικό αποτέλεσμα κρίθηκε στο τρίτο αγώνισμα του Ραβδωτού Τυφεκίου όπου η εμπειρία και η ακρίβεια στις μακρινές βολές (έως 250 μ.) του αθλητή της ΣΑΛΦ έκαναν τη διαφορά.

Η επίδοσή του που τον χαρακτηρίζει πλέον ως επίλεκτο, έρχεται να προσθέσει ακόμα μία Πανελλήνια διάκριση μετά από εκείνη του «μικρού» της ΣΑΛΦ Θανάση Παλιογιάννη στο Πανελλήνιο όπλων χειρός. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι αγωνιστικοί και διοργανωτικοί στόχοι του Συλλόγου επαναπροσδιορίζονται με υψηλότερες απαιτήσεις για την επόμενη τετραετία.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Στάιος Σταύρος

https://salflorinas.blogspot.gr/