Ο.ΞΙ.Φ. – 2 Χάλκινα στο Πανελλήνιο Ανδρών

Για 1η φορά στην 20χρόνη ιστορία του Ο.ΞΙ.Φ. κατακτούμε ατομικό μετάλλιο σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών στο Ξίφος Ασκήσεως. Δράστης ο Ιορδάνης Ηλιάδης του οποίου η αγωνιστική ετοιμότητα του επιτρέπει να «βλέπει» πάντα μετάλλιο. Για την Ιστορία στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Θοδωρή Νάκη (Αθηναϊκός) 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής -20 για το 2012.

Στα Ομαδικά οι Ηλιάδης – Δούδος – Κατηκαρίδης οδήγησαν τον Ο.ΞΙ.Φ. στο 3ο σκαλί του Βάθρου «κλείνοντας» με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις φέτος.

MVP των αγώνων η Φωτεινή Ναλπαντίδου η οποία ξαναέπιασε το σπαθί της μετά από 14 χρόνια με σκοπό να βοηθήσει τον Όμιλο στην Κούρσα για την Κατάκτηση της Κορυφής!

Απομένει, το επόμενο σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών στο Ξίφος Μονομαχίας και ο Ο.ΞΙ.Φ. θα κατέβει υπερπλήρης σε άτομα και ομάδες με στόχο να καλύψει την απόσταση που τον χωρίζει από τον Πανελλήνιο Γ.Σ. για την 1η θέση στην Βαθμολογία Σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας.

Σ’ αυτήν την ύστατη προσπάθεια ηγείται η Ολυμπιονίκης μας Ιωάννα Χρήστου, η οποία θα ξαναφορέσει την στολή της μετά το 2008. «Θέλω να δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχει ο Όμιλος τον στόχο του» δήλωσε. «Είμαστε κοντά στην κορυφή και νομίζω ότι μπορούμε, με λίγη τύχη να τα καταφέρουμε. Σε κάθε περίπτωση να βλέπεις την Φλώρινα στην κορυφή , αυτές τις δύσκολες για τον τόπο μας εποχές,  είναι μεγάλο δέλεαρ για όλους μας. Αξίζει να προσπαθήσουμε….»

Το Δ.Σ. του Ο.ΞΙ.Φ. θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμαρχο Πρεσπών κ. Τσέπα Βασίλειο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πρεσπών για την ομόφωνη αποδοχή του αιτήματος συνδιοργάνωσης με τον Ο.ΞΙ.Φ. του 6ου PRESPA SUMMER FENCING CAMP και του Διεθνούς Τουρνουά «ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ» . Η προσωπική οικονομική συνεισφορά του κ. Δημάρχου και μελών του Δ.Σ. στην διοργάνωση αποτελούν μοναδικό παράδειγμα προς μίμηση. Ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας επιλέγει σταθερά τον Δήμο Πρεσπών ως το κέντρο των καλοκαιρινών προπονητικών δραστηριοτήτων και θα συνεχίζει να το κάνει.

  Από το Δ.Σ.