ΟΞΙΦ: «Απολογισμός 2017 – ΕΥΧΕΣ»

Το 2017 ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας «έκλεισε»  ¼ αιώνα ζωής. 25 ξεχωριστά χρόνια με κάθε χρόνο καλύτερο από τον προηγούμενο, κάθε χρόνο ένα ακόμα σκαλοπάτι προς την Κορυφή!

Επιχειρούμε, λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος να περιγράψουμε στον Κόσμο τον Πίνακα που ζωγράφισε η Οικογένεια του ΟΞΙΦ το 2017 με πολλά πινέλα, χιλιάδες χρώματα έντονα, ευχάριστα αισιόδοξα, τον Πίνακα που θα μείνει στην Καρδιά, στο Μυαλό και την Ψυχή μας γιατί ήταν πραγματικά μοναδικός!

  • 1992 – 2017 25 χρόνια ζωής και δημιουργίας
  • 2η συνεχή χρονιά 1η Θέση στην Πανελλήνια Κατάταξη Σωματείων της Ελληνικής Ομοσπονδίας και 1ο Σωματείο στο Νομό Φλώρινας
  • Το Όνειρο των 25 χρόνων έγινε πραγματικότητα. Το ΟΞΙΦ – FFC ΑΡΕΝΑ άνοιξε τις Πύλες του. Το Καλύτερο Κέντρο Ξιφασκίας στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα στην Νοτιοανατολική Ευρώπη είναι γεγονός! 10 αγωνιστικές πίστες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, γραφεία, αποδυτήρια, γραμματεία, Αίθουσα Τροπαίων, Video Wall στην 1η φάση κατασκευής και έπεται η 2η
  • Το προπονητικό – αγωνιστικό μας Κέντρο στην Θεσσαλονίκη το TFC-HELEXPO ήδη φιλοξενεί το κλιμάκιο των προεθνικών ομάδων στην Βορ. Ελλάδα, το καθημερινό προπονητικό πρόγραμμα των Τμημάτων του ΟΞΙΦ καθώς και μεγάλες Αγωνιστικές Διοργανώσεις όπως το Ευρωπαϊκό Κύπελλο -17 στο ξίφος ασκήσεως με την συμμετοχή 117 αθλητών από 19 χώρες!
  • Συνολικά ο ΟΞΙΦ διαχειρίζεται 1.500 τμ στεγασμένων υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων σε Φλώρινα και Θεσσαλονίκη ενώ νέα αναπτυξιακά σχέδια ολοκληρώνονται.
  • 177 ξιφομάχοι από 7 έως 40 ετών αγωνίζονται με τα χρώματα του ΟΞΙΦ και προπονούνται υπό την καθοδήγηση 6μελούς προπονητικού team. Θα μπορούσαμε, και θα ήταν, σωστό να αναφερθούμε στους Πρωταθλητές μας, οι οποίοι όπου και όποτε αγωνίστηκαν μας έκαναν ΠΑΝΤΑ υπερήφανους αλλά από την άλλη δεν θα πρέπει να ξεχωρίσουμε κάποιους γιατί όλοι και όλες έβαλαν το λιθαράκι τους στον Θρίαμβο.
  • Συνολικά 24 μετάλλια σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών εκ των οποίων 8 Χρυσά – 10 Ασημένια – 6 Χάλκινα! Δεκάδες άλλες διακρίσεις σε Εθνικές και Διεθνείς διοργανώσεις από τους Παιχταράδες μας!
  • 12 ξιφομάχοι μας πέτυχαν την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ της προτίμησης τους (και) με την βοήθεια των Αγωνιστικών των επιδόσεων στον αθλητισμό.
  • 100ντάδες οι Γονείς που στηρίζουν τις επιλογές μας, σέβονται τον κόπο μας και στέκονται πλάι στην προσπάθεια των παιδιών τους
  • Σημαντική η βοήθεια των Χορηγών μας : ΛΙΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ, ΔΕΘ-HELEXPO, BROWN COFFEE, SWORD HELLAS, ΤΕΡΨΗ RESTAURANT, ΑΣΦΑΛΙΕΣ Κ.ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ και τους ευχαριστούμε από Καρδιάς. Σύντομα νέες συνεργασίες θα ανακοινωθούν.
  • 000 χιλιόμετρα «έγραψαν» τα κοντέρ των Mini – Bus του ΟΞΙΦ εξυπηρετώντας τις αγωνιστικές ομάδες μας
  • Ο ΟΞΙΦ ανέλαβε και διοργάνωσε με υποδειγματικό τρόπο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -20 στην Φλώρινα, το Λυγκηστίς, τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα -17 και -14 καθώς και το KIDS GP σε συνεργασία με τον Αρίστων Παιανίας, τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα – Γείτονα, τον Απόλλων Βριλησσίων. Διοργάνωσε, επίσης, το 1ο Κάμπ ξίφους ασκήσεως σε συνεργασία με τον Γαλλικό Σύλλογο CE PARIS στο ΟΞΙΦ ΑΡΕΝΑ. Δυστυχώς λόγοι άσχετοι με τον ΟΞΙΦ οδήγησαν στην ματαίωση του 11ου Καλοκαιρινού Κάμπ των Πρεσπών.
  • Σε λίγες μέρες ξεκινά ο Μαραθώνιος των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων 2018 και είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά να παραμείνουμε στην Κορυφή! Σε αυτήν την προσπάθεια θα συμμετέχουν περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες μας ενώ οι Καλύτεροι από αυτούς θα εκπροσωπήσουν την Χώρα μας στα Μεγάλα Αθλητικά Ραντεβού της Χρονιάς, τα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και τους Μεσογειακούς Αγώνες σε Ρωσία, Ιταλία, Ισπανία Σερβία και Κίνα. Καλή τους Επιτυχία!

Όλοι οι Διακριθέντες Αθλητές και Αθλήτριες μας θα  βραβευτούν στην Λαμπρή Τελετή για την Κοπή της Βασιλόπιτας την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 στις 20:00 μμ στο ΟΞΙΦ ΑΡΕΝΑ και είστε όλοι καλεσμένοι!

Καλή Χρονιά με Υγεία και Ευτυχία!

Από το Δ.Σ.