Απόλυτα επιτυχημένο το 15ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην στη Φλώρινα

Με απόλυτη επιτυχία, συμμετοχή ρεκόρ και καλές επιδόσεις πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Απριλίου το 15ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βάδην στη Φλώρινα σε συνδιοργάνωση της Π.Ε. Φλώρινας, του Δήμου Φλώρινας και του ΣΕΓΑΣ.

Πάνω από 100 αθλητές από οχτώ χώρες είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μια όμορφη διαδρομή και με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Οι εκδηλώσεις στα πλαίσια διεξαγωγής των αγώνων ξεκίνησαν την Παρασκευή 15 Απριλίου με το πρόγραμμα “Kids Athletic” στο Νέο Πάρκο Φλώρινας, όπου δεκάδες παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διάφορα αθλήματα του στίβου.

Το Σάββατο 16 Απριλίου προηγήθηκε των επίσημων αγώνων Λαϊκός Αγώνας Δρόμου στον οποίο συμμετείχαν μαθητές σχολικών μονάδων και μέλη αθλητικών συλλόγων της Π.Ε. Φλώρινας καθώς και πολίτες.

Στους επίσημους αγώνες η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία στο σύνολο των κατηγοριών πίσω από την Τουρκία, που ήταν η νικήτρια ομάδα.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής κατέκτησαν πέντε (5) μετάλλια.

Η Παναγιώτα Τσινοπούλου ήταν η μεγάλη νικήτρια στα 20 χλμ. βάδην των γυναικών πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση με χρόνο 1:38:29. Η αθλήτρια του Νίκου Κελεπούρη άφησε στη δεύτερη θέση την Κατερίνα Θεοδωροπούλου με χρόνο 1:43:29.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στα 10 χλμ. βάδην Νεανίδων η Δήμητρα Μπόχωρη με χρόνο 50:00, με την Αθανασία Βαΐτση να ακολουθεί με χρόνο 53:15.

Καλή παρουσία έκανε και ο Γιώργος Τζιμάκης, ο οποίος ήταν δεύτερος στα 10 χλμ. παίδων με χρόνο 47:18.

Η Π.Ε. Φλώρινας ευχαριστεί ολόθερμα όλους τους εθελοντές που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και χωρίς τη συμβολή των οποίων η διεξαγωγή των αγώνων θα ήταν αδύνατη.

 

Φωτογραφίες και βίντεο από τους αγώνες θα αναρτηθούν προσεχώς στον ιστότοπο της Π.Ε. Φλώρινας:

www.florina.pdm.gov.gr

 

 

 

ΣΕΓΑΣ: Οι βαδιστές γιόρτασαν στη Φλώρινα

Στην πόλη της Φλώρινας έγινε το Σάββατο 16.4. το Βαλκανικό Πρωτάθλημα βάδην με μεγάλη συμμετοχή και καλές επιδόσεις.

Οι αθλητές από τα Βαλκάνια είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε μια όμορφη διαδρομή και με πολύ καλές καιρικές συνθήκες.

Η ελληνική ομάδα κατέλαβε την δεύτερη θέση στη βαθμολογία στο σύνολο των κατηγοριών πίσω από την Τουρκία, που ήταν η νικήτρια ομάδα.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής κατέκτησαν πέντε μετάλλια.

Η Παναγιώτα Τσινοπούλου ήταν η μεγάλη νικήτρια στα 20χλμ βάδην των γυναικών πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση με 1 ώρα 38.29.

Η αθλήτρια του Νίκου Κελεπούρη άφησε στη δεύτερη θέση την Κατερίνα Θεοδωροπούλου με 1 ώρα 43.29.

Χρυσό μετάλλιο κατέκτησε στα 10χλμ βάδην Νεανίδων η Δήμητρα Μπόχωρη με 50.00, με την Αθανασία Βαίτση να ακολουθεί με 53.15.

Καλή παρουσία και από τον Γιώργο Τζατζιμάκη, ο οποίος ήταν δεύτερος στα 10χλμ παίδων με 47.18.

 

πηγή: ΣΕΓΑΣ