Ξεχωριστό το Λυγκηστίς 2018 (φώτο & βίντεο)

Μια ιδιαίτερη αθλητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου στο “κτήμα Δημόπουλος” στο Ξινό Νερό Αμυνταίου.

Οι φίλοι του αθλητισμού, και της ξιφασκίας ειδικότερα, ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν  το Διεθνές Κύπελλο Ξιφασκίας ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2018, που συνδιοργάνωσε ο Ο.ΞΙ.Φ. με τον Δήμο Αμυνταίου και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Αξίζει να σημειωθεί η συμμετοχή της Ακαδημίας Οίνου του “Αριστοτέλη” Φλώρινας, που μετά τη ξενάγηση στο οινοποιείο, η κ. Άρτεμις Τουλάκη παρέδωσε μαθήματα γευσιγνωσίας και στη συνέχεια δοκιμάστηκαν τα κρασιά.

Ακολουθεί το Δελτίο τύπου του ΟΞΙΦ:

«Ξεχωριστό το ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2018»

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση “σημαδεύτηκε” το Διεθνές Κύπελλο Ξιφασκίας ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2018, το οποίο οργανώθηκε στο Αμύνταιο για 1η φορά στην 29χρονη Ιστορία του το περασμένο Σαββατοκύριακο με συνδιοργανωτή το Δήμο Αμυνταίου και την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Στους Αγώνες συμμετείχαν 142 αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η οργάνωση των Τελικών Αγωνισμάτων στο Κτήμα Δημόπουλος το βράδυ του Σαββάτου. Σε μια ξεχωριστή βραδιά στο Κτήμα Δημόπουλος με την υποστήριξη της Οινολόγου Άρτεμις Τουλάκη και της Ακαδημίας Οίνου Αριστοτέλης επιχειρήθηκε και πέτυχε το πάντρεμα, υψηλής ποιότητας,  αγωνιστικό θέαμα ξιφασκίας και ένα ταξίδι στο κόσμο της γεύσης από τοπικά προϊόντα του περιοχής Αμυνταίου που στην συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τα εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιού Παναγιώτη Δημόπουλου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι στο Ξίφος Μονομαχίας Ανδρών απολαύσαμε εντυπωσιακές μονομαχίες με Νικητή τον Τσώκα Αστέριο (ΟΞΙΦ), ο οποίος επικράτησε 15-14 του Θοδωρή Αβραμίδη (Μ. Αλέξανδρος Κορδ.). Τα χάλκινα μετάλλια κατέκτησαν οι Σάββας Καββαδίας (ΠΑΟ) και Γιάννης Φιλιππούσης (Αρίστων Παιανίας). Στις Γυναίκες η Ολυμπιονίκης Νίκη Σιδηροπούλου (Αρίστων) πήρε το χρυσό μετάλλιο, η Νικόλ Χατζησαράντου (Αρίστων) το ασημένιο και οι Ελευθερία Μιμηγιάννη (ΠΑΟ) και Θώμη Ανστασίου (ΟΞΙΦ) τα χάλκινα.

Την Κυριακή στο Ξίφος Ασκήσεως Νικητές ήταν: 1ος Μαυρίδης Δ. (ΑΟΞΑ), 2ος  Στάντσιος Β. (Ε.Α. Ξιφασκίας) και 3οι οι Φουντουλάκης Κ. και Γιάννος – Ρίζος Η. (ΑΟΞΑ). Στις Γυναίκες 1η ήταν η Κοντοχριστοπούλου Κ. (ΑΟΞΑ), 2η Χαλδαίου Μ. (ΑΟΞΑ) και 3ες η δικιά μας Νέλη Γεροσίδερη (ΟΞΙΦ) και Μέκρα Β. (ΑΟΞΑ). Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στο : www.fencingworldwide.com/en/competition/15523-2018/tournament/

Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμο Αμυνταίου, το Κτήμα Δημόπουλος, το Ξενοδοχείο ΑΤΕΡΟΝ, τους Χορηγούς μας ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΙΑ ΓΗ, BROWN COFFEE, ΒΙΕΜΑΚ, ΔΕΘ HELEXPO, STOP FIRE ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, RENAULT ΠΑΡΙΣΗΣ, το Νερό ΒΙΤΣΙ, τα Αναψυκτικά ONE και φυσικά όλους και όλες που μας τίμησαν με την παρουσία τους στο ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ 2018!

Από το Δ.Σ.