«Κυπελλούχος Ελλάδας ο Νίκος Τσώκας»

«Κυπελλούχος Ελλάδας ο Νίκος Τσώκας»

           

 

Το είπε και το έκανε ο Νικόλας Τσώκας, κατέκτησε το Κύπελλο Χειμώνα το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ και σκαρφάλωσε στην κορυφή του Ελληνικού Ranking στην κατηγορία Ξίφους Μονομαχίας Ανδρών.

Από τα προκριματικά με 6 νίκες σερί και Νο 3 στην κατάταξη ο Νίκος έδειξε τα «δόντια» του. Για το Ταμπλώ των 64 νίκησε τον Βογιατζή (Χανιά) 15-5, στην συνέχεια νίκησε τον Παπαδημητρίου (ΠΓΣ) 15-8 και για την 8άδα τον Στέφο (ΠΓΣ) 15-7. Στα προημητελικά συνέχισε το σερί επί του Βάγια (Ακρίτες) με 15-7. Στον ημιτελικό αν και στην αρχή φάνηκε ότι θα επικρατήσει εύκολα απέναντι στον Φουστανάκη (Μεσσαράς) γρήγορα το παιχνίδι έγινε πραγματικό θρίλερ (5-5), οδηγήθηκε στην παράταση με αβαντάζ στον Αθλητή από την Κρήτη αλλά ο Νίκος κατάφερε να το πάρει!

Ο Τελικός απέναντι στον Αμπάλωφ (Βικτώρια) τελείωσε μάλλον άδοξα αφού ο αντίπαλος του Νικόλα αναγκάστηκε να αποχωρήσει αφού το σκόρ ήταν 12-12!

Έτσι ο Νίκος Τσώκας «σήκωσε» το Κύπελλο ανάμεσα σε 103 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Στην 23η θέση ο Στέργιος Τσώκας, μακριά από τον καλό του εαυτό του.

Έτοιμοι για το Μεγάλο Ραντεβού της χρονιάς, που δεν είναι άλλο από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, δηλώνουν οι Αλέξανδρος και Φίλιππος Γκώγκος και η Ζωή Μοσχοπούλου.

Ο Αλέξανδρος και ο Φίλιππος αγωνίζονται την Τετάρτη 1 Μαρτίου στο ατομικό του ξίφους μονομαχίας Εφήβων και την Παρασκευή 3 Μαρτίου στο ομαδικό μαζί με τον Γιάννο Μαρκόπουλο (ΟΣ Αμαρουσίου) και Θοδωρή Αβραμίδη (ΜΑ Κορδελιού) ενώ η Ζωή «ρίχνεται» στην μάχη των ατομικών την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Την αποστολή συνοδεύουν οι Πέτρος Τσώκας και Λεωνίδας Καλυβιάνος ενώ ο Στάθης Γεροσίδερης θα διαιτητεύσει στους Αγώνες.

Live Results στο www.fencingtime.com/LiveResults/PlovdivJCEFCH/index.htm

Ιδιαίτερα «καυτός» λοιπόν ο Μάρτιος, ο οποίος εκτός από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχει ακόμα την συμμετοχή του ξίφους ασκήσεως στο Κύπελλο Χειμώνα (11 Μαρτίου), την διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών – Γυναικών στην Φλώρινα (17-18-19 Μαρτίου), την συμμετοχή του Νίκου Τσώκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βουδαπέστης (23-24 Μαρτίου) και την αποστολή μαμούθ των «Μικρών» μας ξιφομάχων στο Chocolate Cup της Σόφιας, Βουλγαρία (25-26 Μαρτίου).

Καλή Επιτυχία σε Όλους και Όλες!