«Ζωή, Αλέξανδρος και Φίλιππος στο Παγκόσμιο»

«Ζωή, Αλέξανδρος και Φίλιππος στο Παγκόσμιο»

            Με 16μελη ομάδα θα εκπροσωπηθεί η Ελληνική Ξιφασκία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νέων που ξεκινά αύριο στην Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου.

Στο μεγαλύτερο και σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς ο ΟΞΙΦ θα εκπροσωπηθεί από την Ζωή Μοσχοπούλου, τους Φίλιππο και Αλέξανδρο Γκώγκο, όλοι τους στο ξίφος μονομαχίας -17 χρονών.

Η Ζωή, η οποία ήδη βρίσκεται στην Φιλιππούπολη τηλεφωνικά δήλωσε: «Η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι το όνειρο κάθε αθλητή, κάθε αθλήτριας. Είναι η ψηλότερη κορυφή μιας πολύ δύσκολης αναρρίχησης, είναι ο τελευταίος σταθμός ενός κύκλου αλλά ταυτόχρονα η αρχή ενός άλλου μεγαλύτερου. Με την συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η οποία είναι και η παρθενική μου, κλείνει ο Κύκλος μου στην κατηγορία των Εφήβων και περνάω στην μεγαλύτερη κατηγορία, αυτή των Νέων – Γυναικών. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη και πολύ καλά προετοιμασμένη για να δώσω το 100% σε αυτήν την μάχη. Ευχαριστώ όλους όσους στάθηκαν, στέκονται και θα στέκονται δίπλα μου σε αυτήν την προσπάθεια και ιδιαίτερα τους Γονείς μου και τον Προπονητή μου Λεωνίδα Καλυβιάνο».

Ο Φίλιππος δήλωσε: «Στην Ευρώπη, κατέκτησα φέτος την 15η θέση κατάταξης ανάμεσα σε πάνω από 700 αθλητές και στο ομαδικό φέραμε την ομάδα στην 7η θέση ανάμεσα σε 23 Ευρωπαϊκές χώρες. Οι πιο ωραίες στιγμές βέβαια ήταν το χάλκινο μετάλλιο που πήρα στην Άγκυρα και πάνω απ´ όλα, το ασημένιο μετάλλιο που πήρα στην Βουδαπέστη.

Περιμένουμε με ανυπομονησία το Παγκόσμιο για να κλείσουμε τη χρονιά με μια καλή κατάταξη και στη τόσο σημαντική αυτή διοργάνωση».

Και ο Αλέξανδρος δήλωσε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά φέτος αλλά και η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ δύσκολη με πολλές αθλητικές απαιτήσεις αλλά και συνέχεια της σχολικής προετοιμασίας για κάποιο Πανεπιστήμιο στο εξωτερικό.  

Στην Ευρώπη κατάφερα φέτος να είμαι μέσα στους 50 πρώτους ανάμεσα σε πάνω από 700 αθλητές. Στο ομαδικό, μέσα από τις νίκες μας μέσα στη χρονιά και στο Πανευρωπαϊκό, φέραμε την ομάδα στην 7η θέση, την υψηλότερη θέση που έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα στο ξίφος μονομαχίας των εφήβων. Η πιο ωραία μου στιγμή βέβαια ήταν το ασημένιο μου μετάλλιο στην Άγκυρα.

Στο Πανευρωπαϊκό δεν τα πήγαμε όπως περιμέναμε στο ατομικό, αλλά τώρα στο Παγκόσμιο θα βάλουμε τα δυνατά μας να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον ΟΞΙΦ και την Ελληνική Ομοσπονδία για την δυνατότητα που μας έδωσαν να πάρουμε μέρος στα Ελληνικά Πρωταθλήματα και να συμπεριληφθούμε στο σχεδιασμό της χρονιάς που πέρασε αλλά και για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στο εξωτερικό.»

Την Αποστολή συνοδεύουν οι Προπονητές του ΟΞΙΦ Πέτρος Τσώκας και Λεωνίδας Καλυβιάνος.

Η Ζωή αγωνίζεται το Σάββατο 1 Απριλίου στις 12:20 ώρα Ελλάδος ενώ οι Αλέξανδρος και Φίλιππος παίζουν την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 10:30 ώρα Ελλάδας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε Live Result και Live Streaming στο: www.fencingtime.com/LiveResults/PlovdivJCWFCH/index.htm

Καλή Επιτυχία! Τα βλέμματά  μας πάνω σας!

 

 

 

Από το Δ.Σ.