Εξαιρετική η παρουσία του ΣΟΧ Φλώρινας στον 4ο Ποδηλατικό Αγώνα Βουνού Ξάνθης

Εξαιρετική η παρουσία του ΣΟΧ Φλώρινας στον 4ο Ποδηλατικό Αγώνα Βουνού Ξάνθης

 

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας Φλώρινας (Σ.Ο.Χ  Φλώρινας) συμμετείχε στον διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας (mtb) που διοργάνωσε Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης «Ο Πήγασος»  στην περιοχή Λιβάδι (MTB Bike Park), πάνω από την Ιερά Μονή Παναγίας Καλαμούς, στη Ξάνθη.

Οι αγώνες είχαν τη μορφή CorssCountry με τις μικρές κατηγορίες να αγωνίζονται σε μια γρήγορη και χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες διαδρομή μήκους 1,3km.

Οι juniors  Δούκας Χρίστος και Μαντουλίδης Αριστείδης «κυνήγησαν» από την αρχή τον αγώνα των τριών στροφών και τερμάτισαν στην 5η και 13η θέση αντίστοιχα.

Δυναμικότατη ήταν και η προσπάθεια του παμπαίδα Γιώργου Τραΐτση ο οποίος όντας φορμαρισμένος στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αποσπάσθηκε από την αρχή του αγώνα -μαζί με τους Αθανασιάδη του ΒΑΟ και Δημητριάδη του Ποδηλάτη Θεσσαλονίκης- και διατηρώντας έναν δυνατό ρυθμό ολοκλήρωσε τον αγώνα των έξι στροφών κατακτώντας την 3η θέση.

Στην κατηγορία Ανδρών- Εlite, o Νίκος Μούσιος αγωνίστηκε σε μια τεχνικά απαιτητική διαδρομή μήκους 5,2km και ολοκλήρωσε τις 5 στροφές σε 2h10min καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Εξαίροντας κάποια σοβαρά διοργανωτικά σφάλματα/παραλήψεις θεωρούμε ότι οι αγώνες που διοργάνωσε ο Πήγασος-Ξάνθης ήταν επιτυχείς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στο http://www.pegasus-xanthi.gr/

Με τον αγώνα αυτό η ομάδα αγωνιστικής ποδηλασίας του ΣΟΧ ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις για το 2017 έχοντας καταφέρει στο μέγιστο τις προσδοκίες της διοίκησης και των προπονητών του συλλόγου.

Οι προπονήσεις για τις ακαδημίες και τα μικρότερα τμήματα ποδηλασίας και χιονοδρομίας του Συλλόγου συνεχίζονται με εβδομαδιαίο πρόγραμμα, υπό την επίβλεψη των  προπονητών του Συλλόγου.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να επικοινωνήσουν με την γραμματεία του Συλλόγου 23850 29939, 6944 770978 ή μέσω e-mail [email protected]

 

Για το Δ.Σ.

Λάζαρος Χ. Καράντζας

Πρόεδρος Σ.Ο.Χ. Φλώρινας