Ελεύθερη ιππασία στη Φλώρινα…

ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

 

Ο ιππικός αθλητικός σύλλογος Φλώρινας  «Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ», διοργανώνει την πρώτη διήμερη πανελλήνια συγκέντρωση ελεύθερης ιππασίας στο χώρο του ζωολογικού κήπου στις 21 και 22 Ιουλίου 2012 , σύμφωνα με τα όσα δήλωσε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου την Κυριακή 8.7.2012.
Στο διήμερο των εκδηλώσεων θα δίνονται δωρεάν μαθήματα  ιππασίας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα αλλά και σε φίλους του αθλήματος.
Την Κυριακή 22 Ιουλίου θα γίνει μια μεγάλη πορεία έφιππων περίπου 20 χιλιομέτρων  προς το χωριό Τρίβουνο.
Ακόμα θα υπάρχει διασκέδαση με τοπική ορχήστρα και χορούς.

ΟΙ ΚΟΠΡΙΕΣ

Όλα αυτά βέβαια είναι καλά για τους πολίτες και την πόλη μας. όμως δεν μπορεί από τη μια να υπερασπίζεται την ανάπτυξη της πόλης και της περιοχής, την ποιότητα ζωής μας και από την άλλη να αδιαφορείς για την καθαριότητα της πόλης. Δεν μπορείς να την βρωμίζεις επικίνδυνα, ειδικά τώρα την περίοδο του καλοκαιριού και της ζέστης. Καλές οι βόλτες με τα άλογα για να διαφημίσετε ζωντανά αυτό που θέλετε να κάνετε, όμως δεν μπορείτε να αφήνετε τις κοπριές των αλόγων στους δρόμους από όπου περάσατε κύριοι του ιππικού ομίλου. Γιατί ο δρόμος από την κεντρική πλατεία και τον πεζόδρομο και μέχρι τον ζωολογικό κήπο ήταν γεμάτος κοπριές. Στις διαμαρτυρίες μας στον Δήμαρχο, μας δήλωσε χρηματοδότησε τον ιππικό όμιλο με 5.000 ευρώ  με την υποχρέωση της διοίκησης να φροντίσει για  την καθαριότητα των δρόμων.  Η ευθύνη επομένως  βαρύνει τον σύλλογο. Κι αφού δεν καθαρίσανε τους δρόμους να τους περικόψεις την ανάλογη δαπάνη κ. Δήμαρχε. Για να μάθουμε να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας και να τηρούμε τα  συμπεφωνημένα.

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΙΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
10.00 Π.Μ.
-Συγκέντρωση όλων των μελών του συλλόγου και καλωσόρισμα των φίλων της ελεύθερης ιππασίας.
10.30 Π.Μ.-17.00 Μ.Μ.
-Δωρεάν μαθήματα ιππασίας σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και κινητικά προβλήματα από την Αλεξάνδρα Ζουρνατζή (Παιδαγωγός Μ.Α. Πανεπιστήμιο Μονάχου-Θεραπευτική ιππασία-Μαθήματα ιππασίας-Αναπαραγωγή αλόγων) και σε γονείς της πόλης μας από την Καρολίνα(Εκπαιδεύτρια αλόγων).
18.30 Μ.Μ.
-Ενημέρωση μελών του συλλόγου για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν την οργάνωση της συγκέντρωσης.
19.30 Μ.Μ.
-Προετοιμασία των αλόγων (σέλωμα). Βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης μας.
20.30 Μ.Μ.
-Επιστροφή.
21.30 Μ.Μ.
-Φαγοπότι, χορός, γλέντι στον προαύλιο χώρο του ΤΕΙ Φλώρινας, με παραδοσιακή ορχήστρα του τόπου μας. (Συμμετοχή 10€, φαγητό και ποτό απεριόριστο)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
07.30 Π.Μ.-09.30 Π.Μ.
-Ξύπνημα κατασκηνωτών, πρωινό και καφές.
10.00 Π.Μ.
-Σέλωμα αλόγων και προετοιμασία αυτών.
10.30 Π.Μ.
-Ξεκίνημα της πορείας των 20 χλμ. Στάση στο εκκλησάκι Παναγίτσα προς το παλιό χωριό Τρίβουνο.
Πρόγευμα:
Αναψυκτικό, νερό στους αναβάτες/συνοδούς.
13.00 Μ.Μ.
-Επιστροφή και σέλωμα-τακτοποίηση των αλόγων.
13.30 Μ.Μ.
-Αποχαιρετιστήριο γεύμα στο χώρο του ΤΕΙ Φλώρινας.