ΒΟΛΕΙ: Δύο στα δύο για τις Παγκορασίδες του Αριστέα

ΒΟΛΕΙ: Δύο στα δύο για τις Παγκορασίδες του Αριστέα

Τη δεύτερη της νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις πέτυχε η ομάδα των Παγκορασίδων του  Αριστέα Φιλώτα Αμυνταίου,  καθώς το μεσημέρι της Κυριακής (12/11) επικράτησε στην Κοζάνη του τοπικού Πήγασου με 3-1 σετ και διατηρήθηκε στην πρώτη θέση του Γ ομίλου της ΕΣΠΕΜ, μαζί με την Α.Π. Καστοριάς και τον Ήφαιστο Φλώρινας.

Έπειτα από ένα νωθρό ξεκίνημα που έφερε το σκορ στο 6-2 υπέρ των γηπεδούχων, οι παίκτριες του Αριστέα κατάφεραν να βρουν χώρους και αφού ισοφάρισαν σε 6-6, με καλές επιθετικές επιλογές προηγήθηκαν σταθερά και κατέκτησαν το σετ με 21-25.

Στο δεύτερο σετ καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά ασφαλείας, αλλά στο τέλος η ομάδα του Πήγασου με τη ώθηση των φιλάθλων του, κατόρθωσε να κερδίσει το σετ με 27-25.

Το ξεκίνημα του Αριστέα στο τρίτο σετ ήταν αποθαρρυντικό, βρέθηκε να χάνει με 16-8, εξέλιξη που υποχρέωσε την Νόπη Κούση να καλέσει time-out, το οποίο έμελλε να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, καθώς οι παίκτριες της με όπλο τους το καλό σερβίς, ανέτρεψαν την σε βάρος τους κατάσταση, φτάνοντας στο 19-25.

Το άγχος των γηπεδούχων και η θέληση των παικτριών του Αριστέα για  τη νίκη, έκριναν την έκβαση του τέταρτου σετ, το οποίο τελείωσε με 18-25 υπέρ του Αριστέα.

Τα σετ : 21-25, 27-25, 19-25, 18-25

Α.Σ. ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ : Συνδούκα, Τζιαναμπέτη Ζ., Γκατζάλα, Σάκκουλα, Δισέρη, Καρανάνου, Χατζηκυριακίδου, Ευσταθιάδου, Χαντζιάρα, Νταλάκου, Τζιαναμπέτη Δ., Καραγιαννη (προπονητής Κοτζατίσογλου Χ.)

Α.Σ. ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΦΙΛΩΤΑ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ :  Κατσουπάκη Μ., Μπάλι Φ., Χαραλαμπίδου, Κατσουπάκη Ε., Καπετανάκη, Μπάλι, Κιοσέ (προπονητής Κούση Νόπη)

     

ΒΟΛΕΙ: Βελτιωμένος αλλά άτυχος ο Αριστέας στις Κορασίδες

Ο Αριστέας Φιλώτα Αμυνταίου υποδέχτηκε στο ΔΑΚ Αμυνταίου το Σάββατο (11/11) τον Πήγασο Κοζάνης, από τον οποίο ηττήθηκε με 3-0 σετ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του Γ ομίλου του πρωταθλήματος Κορασίδων της ΕΣΠΕΜ.

Ο Αριστέας ήταν ανταγωνιστικός στο πρώτο σετ, όντας καλύτερος σε όλους τους τομείς, αιφνιδίασε τις φιλοξενούμενες που ήταν το φαβορί της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 9-5, όμως η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, ενώ προηγείτο 19-15  είδε την βασική του πασαδόρο να αποχωρεί με τραυματισμό, εξέλιξη που επέτρεψε στην ομάδα της Κοζάνης, αρχικά να ισοφαρίσει σε 24-24 και στη συνέχεια να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 27-25, εκμεταλλευόμενη τα δώρα της διαιτησίας, σε αμφισβητούμενες φάσεις.

Από ΄κεί και έπειτα οι παίκτριες του Πήγασου, αξιοποίησαν την έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων σε επίθεση και άμυνα, κερδίζοντας εύκολα τα δυο επόμενα σετ με  25-15 και 25-11.

Διαιτητής: Καραπάνου Δήμητρα

Τα Σετ: 28-26, 25-15, 25-11

Αριστέας Φιλώτα Αμυνταίου (Νόπη Κούση – Βαρβάρα Νικηφόρου): Μπαλη, Καπετανάκη, Γιώβη, Χαραλαμπίδου, Θεολογίδου, Δεληδιαμαντή, Κατσουπάκη Ε., Κατσουπάκη Μ.  Γετίμη.

Πήγασος Κοζάνης (Χαράλαμπος Κοτζατίσογλου): Καραμπίνα, Σαββουλίδου, Πατσιούρα, Ρουρκα, Κοτσίφκα, Βλάχου, Δούγαλη, Ματσαρίδου, Παπακώστα, Μαλιάτσιου, Δραγατσικα, Δισέρη.

Γιώργος Θεοχαρίδης