ΑΠΕ Λαγκαδά – Ερμής Αμυνταίου 0-0

ΑΠΕ Λαγκαδά – Ερμής Αμυνταίου 0-0

Σημαντικός βαθμός στην πρεμιέρα για τον Ερμή

Με τον θετικό βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε η ομάδα του Κώστα Μαργιορίδη από τον Λαγκαδά, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την τοπική ομάδα, στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής στον 3ο όμιλο.

Ο Ερμής κατάφερε να «αναχαιτίσει» τις επιθετικές προσπάθειες των γηπεδούχων, που όπως ήταν λογικό παίξανε «δυναμικά» στην πρεμιέρα για τη νίκη, έχοντας τον τερματοφύλακα Στόικο σε εκπληκτική μέρα, αποκρούοντας μάλιστα το ένα από τα δύο πέναλτι που δόθηκαν στην ΑΠΕ Λαγκαδά!  Πολύ καλά στημένη αμυντικά η ομάδα του Αμυνταίου, έπαιξε έξυπνα στο σύστημα των αντεπιθέσεων, μέσα σε μια ομολογουμένως δύσκολη έδρα.

Ζαγναφέρης και Κυζιρίδης χάσανε τις πρώτες δύο ευκαιρίες για τους γηπεδούχους, ενώ στο 15’ ο Θεοδουλίδης θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ, στην σημαντικότερη φάση για τον Ερμή, αλλά ο τερματοφύλακας Ταταρίδης απέτρεψε τον κίνδυνο. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στο 19’ ο Ζαγναφέρης κέρδισε πέναλτι από τον Χαμαλίδη, το εκτέλεσε στη γωνία ο Κυζιρίδης, αλλά ο Στόικος με μια εκπληκτική επέμβαση απέκρουσε κρατώντας το «μηδέν. Από εκεί και πέρα ο Ερμής ισορρόπησε το παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε καλύτερα από το πρώτο, με τις δύο ομάδες να έχουν μοιρασμένες ευκαιρίες. Ο Ταχματζίδης μέσα σε δύο λεπτά (61΄, 62΄) απείλησε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ στο 65’ ο Ζαγναφέρης και πάλι δεν κατάφερε να νικήσει τον Στόικο, σε ένα πεντάλεπτο «φωτιά» στα καρέ του Ερμή. Αμέσως μετά ήρθε η χαμένη ευκαιρία για τον Κουτσομήτρο (66’) να δώσει προβάδισμα στο Ερμή και του Τσορλίνη στο 75’, στις δύο φάσεις των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσαν οι γηπεδούχοι και στο 82’ σε μια φάση διαρκείας και αναμπουμπούλα στην περιοχή του Στόικου, η κ. Τσιοφλίκη «είδε πέναλτι»  σε χέρι του Χαμαλίδη, κάτι που αμφισβητήθηκε έντονα, καθώς πολλοί δεν κατάλαβαν τι συνέβη! Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Τσότρας, σουτάροντας στη συμβολή των δοκών.

Κάπως έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι το τελικό σφύριγμα, που βρήκε τον Ερμή να παίρνει έναν πολύ σημαντικό βαθμό, στον μαραθώνιο του φετινού δύσκολου πρωταθλήματος στον 3ο όμιλο, που μόλις ξεκίνησε.

ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ: Ταταρίδης, Χατζηλιάδης (77΄ Ανδρεάδης), Τριανταφυλλίδης, Τσότρας, Βόσδου, Πολυζωίδης (84΄ Βλαχόπουλος), Σαμουηλίδης, Ταχματζίδης (69΄ Σαντζόλι), Κυζιρίδης, Ζαγναφέρης, Καραγκούνης.

ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ: Στόικος, Γιορεντζίδης, Χαμαλίδης, Σιδηρόπουλος, Δόνες, Αμαραντίδης (72΄ Πιριτζάους), Τσορλίνης, Ηλιάδης, Αθανασιάδης (86΄ Βλαδίκας), Θεοδουλίδης, Χαϊτίδης (29΄ λ.τ. Κουτσομήτρος).

Διαιτητής : Τσιοφλίκη

Βοηθοί:  Κοτούμπας, Παραφέστας (Λάρισας)

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΛΙΤΖΕΛΟΣ (ΑΠΕ ΛΑΓΚΑΔΑ): “Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία. Ξεκίνησε ένας μαραθώνιος αγώνων που θεωρώ ότι, όπως φάνηκε από αποτελέσματα της πρεμιέρας, ο όμιλος θα είναι πιο δύσκολος από πέρυσι. Προμηνύεται συναρπαστικό πρωτάθλημα, είναι πιο κοντά οι ομάδες σε δυναμική. Αυτό το παιχνίδι ήταν συναισθηματικά φορτισμένο για εμένα.

Έπαιξα 7 χρόνια στον Ερμή Αμυνταίου, βρέθηκα πρώτη φορά αντίπαλος, ήταν λίγο… κάπως για μένα, αλλά στο 90λεπτο αυτά τα ξεχνάς και τα ξεπερνάς. Εύχομαι τα καλύτερα στην ομάδα αυτή, να πετύχει τους στόχους της. Όσο για το παιχνίδι, δεν μπορώ να έχω παράπονο από τους παίκτες μου. Χάσαμε πολλές ευκαιρίες, είχαμε τελικές και δυο χαμένα πέναλτι. Βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα ο αντίπαλος γκολκίπερ (σ.σ. Στόικος) και γενικά η άμυνα του αντιπάλου. Συγχαίρω τους παίκτες μου για τη μεγάλη προσπάθεια, μπήκαν όπως έπρεπε για αγώνα πρεμιέρας, έλειψε μόνο το γκολ.

Η έλλειψη καθαρού φορ στα φιλικά και σήμερα λόγω ενός προβλήματος (σ.σ. με τον Πίντο), δεν μας βοήθησε να έχουμε την εύκολη εκτέλεση, φάνηκε στις φάσεις και στα πέναλτι. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, κοιτάμε το επόμενο ματς, για να είμαστε το λιγότερο το ίδιο ανταγωνιστικοί».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΓΙΟΡΙΔΗΣ (ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ): «Κάθε πρεμιέρα είναι δύσκολη, για κάθε ομάδα, άσχετα με έδρα και αν είσαι το φαβορί ή όχι. Πήραμε ένα βαθμό, βάσει απόδοσης είχαμε και τύχη. Μας πίεσε η ΑΠΕΛ, είχε καλά στημένα, εμείς δεν ανταπεξήλθαμε καλά. Στις αντεπιθέσεις ίσως μπορούσαμε και να κερδίσουμε σε κάποιες περιπτώσεις. Είχανε πάθος οι παίκτες μου, θέληση και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Ήμασταν ανταγωνιστικοί. Καλή συνέχεια στον Λαγκαδά και τον φίλο μου τον Κώστα, να πετύχουν τους στόχους τους, να έχουν μια καλή σεζόν».

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΜΗ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ