Ήττα για τον Ερμή από το Φούφα παρά τη πολύ καλή εμφάνιση

Ήττα για τον Ερμή από το Φούφα παρά τη πολύ καλή εμφάνιση

Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Ερμής Αμυνταίου στο γειτονικό ντέρμπι με τον Μακεδονικό Φούφα σε ένα παιχνίδι όπου το σκορ μάλλον αδικεί τους φιλοξενούμενους.

Ο Ερμής ξεπέρασε πολύ γρήγορα το σοκ από το γρήγορο γκολ που δέχτηκε πήρε τη πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσε τον αντίπαλο του με στόχο την ισοφάριση.

Το σκηνικό συνεχίστηκε και στην επανάληψη αλλά αντί να έρθει το 1-1 ήρθε το 2-0 μετά από λάθος συνεννόηση Περπερίδη- Γιορετζίδη και αυτογκόλ του 2ου και όλα τελείωσαν.

Ο Ερμής για ακόμα ένα παιχνίδι έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο και μπορεί να αισιοδοξεί για τη συνέχεια.

Επόμενος αντίπαλος την επόμενη Κυριακή η Λευκίμη στο Αμύνταιο.

 

Φάσεις και γκολ:

 

Μόλις στο 6ο σε μια ανύποπτη φάση παραχωρήθηκε κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο Τοπάλης και ο Τακίδης με δυνατή κεφαλιά στο γωνία του Περπερίδη έκανε το 1-0.

Από εκεί και μετά ο Ερμής πίεσε και στο 12ο ο Θεοδουλίδης έκλεψε από δεξιά μπήκε στη περιοχή αλλά στη σέντρα που επιχείρησε έκοψαν οι αμυντικοί σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του και μετά από κόντρες η μπάλα έφτασε στο Τριανταφύλλου που σούταρε η μπάλα έφτασε στη περιοχή αλλά εκεί ο Μαυροματίδης δεν μπόρεσε να σουτάρει.

Στο 13ο σέντρα Θεοδουλίδη από δεξιά ο Παπαδόπουλος τελευταία στιγμή πρόλαβε τη μπάλα προ του Τσορλίνη και στην επόμενη φάση αντεπίθεση του Ερμή ο Κλάζογλου έδωσε στο Θεοδουλίδη που μαζί με το Μαυροαματίδη έφυγαν 2 με 1 αμυντικό αλλά ο πρώτος δεν έδωσε στο 2ο που ήταν μόνος απέναντι στο τερματοφύλακα και έτσι η σέντρα που επιχείρησε μπλόκαρε ο Παπαδόπουλος.

Ο Ερμής δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα από δεξιά και στο 19ο κάθετη πάσα του Μαυροματίδη στο Θεοδουλίδη ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο χρειαζόταν.

Στο 34ο αντεπίθεση για τον Ερμή ο Σερσέμης έδωσε στο Τσορλίνη, ο Τακίδης που τον μαρκάριζε γλίστρησε αλλά ο πρώτος έκανε κακό κοντρόλ και χάθηκε η ευκαιρία.

Αμέσως μετά σέντρα Τσορλίνη σουτ Κλάζογλου ψηλά άουτ και στο 37ο σουτ του Ματούλα ελάχιστα έξω.

Στο 49ο ο Μαυροματίδης έκλεψε τη μπάλα μπήκε στη περιοχή αλλά τελευταία στιγμή κόπηκε στο 53ο γύρισμα του Θεοδουλίδη από δεξιά ο Τακίδης έκοψε σωτήρια προ του Μαυροματίδη.

Στο 79ο σουτ του Παναγιωτίδη μπλόκαρε σταθερά ο Παπαδόπουλος και στο 85ο σέντρα του Τσικόπουλου ο Περπερίδης με τον Γιορετζίδη μπερδεύτηκαν και ο 2ος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το τελικό 2-0.

Άριστη η διαιτησία του κ. Σιδερίδη Β. (Πρεσπάρης- Σιδερίδης Χ.) Σ.Δ. Καστοριάς. Κίτρινες είδαν οι Ασλαμπάνογλου και Σερσέμης.

 

Μακεδονικός Φούφα: Παπαδόπουλος, Σιδηρόπουλος (75ο Πιρίτσαους), Χαραλαμπίδης (45ο λ.τ. Κοπατσάρης), Τζουβάρας, Τακίδης, Ασλαμπάνογλου, Τσικόπουλος, Δούφας (33ο λ.τ. Καλογιαννίδης), Τοπάλης, Ματούλας (65ο Μόσχος), Γκελοσάνι.

Ερμής Αμυνταίου: Περπερίδης, Γιορετζίδης,Δόνες (81ο Cela), Παναγιωτίδης, Κλάζογλου, Αμαραντίδης (75ο Χαραλαμπίδης), Θεοδουλίδης, Σερσέμης, Τριανταφύλλου, Τσορλίνης (61ο Χαϊτίδης), Μαυροματίδης.

 

Συγχαρητήρια Ερμή στους διαιτητές

 

Η διοίκηση του Ερμή Αμυνταίου θέλει να συγχαρεί τη διαιτητική τριάδα Σιδερίδη Β. Πρεσπάρη- Σιδερίδης Χ. του  Σ.Δ. Καστοριάς για την άψογη διαιτησία τους.

 

Γραφείο Τύπου Ερμή Αμυνταίου